Psikoloji Nedir?

Psikoloji, insanlardaki duygu, davranış ve bilişsel süreçleri bilimsel yöntemlerle inceleyen bir bilim dalıdır. Psikoloji lisans eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayarak bu alanda yetkinlik ve yeterlilik kazanan kişiler ise psikolog olarak tanımlanmaktadır.

Eğitimin Amaçları ve Program Çıktıları

Eğitimin Amaçları NNY Psikoloji Bölümü uygulamacı bilim insanı yetiştirmeyi amaçlar.

Akademik Kadro

Prof. Dr. Kerim GÜNEY [kguney@nny.edu.tr] Rektör Dr. Öğr. Üyesi Şaban KARAYAĞIZ [skarayagiz@nny.edu.tr] Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Timuçin AKTAN [taktan@nny.edu.tr] Öğretim Üyesi Dr. Öğr.

Programın Amacı ve Çıktıları

Programın Eğitim Amacı Psikoloji bölümünün amaçları doğrudan psikoloji biliminin amaçlarını uygulayabilecek psikologlar yetiştirmektir.

Burslar ve Kontenjanlar

Ders Programı

Psikoloji Bölümü 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz dönemi ders programı için tıklayınız.

Alan Yaz Çalışması

1. Alan Yaz Calışması Bölüme Başvuru Dilekçesi 2. Alan Yaz Calışması Başvuru Formu 3. Alan Yaz Calışması Öğrenci Devam Formu 4. Alan Yaz Calışması Öğrenci Performansını Değerlendirme Formu 6.

Bölümümüz 2018 - 2019 mezunlarını verdi!

Bölümümüz 2018 - 2019 eğitim öğretim dönemi son sınıf öğrencileri mezun oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder, mutluluk ve başarı dolu bir meslek hayatı dileriz.

Akademik Takvim

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı Akademik Takvimi için tıklayınız. 2022 - 2023 Eğitim - Öğretim Yılı Akademik Takvimi için tıklayınız. 2021 - 2022 Eğitim - Öğretim Yılı Akademik Takvimi için tıklayınız.

Gözlem - Görüşme Laboratuvarı

Psikoloji Bölümü Gözlem - Görüşme ve Sosyal Biliş Laboratuvarları 2018 - 2019 akademik yılı bahar döneminden itibaren hizmete açılmıştır.

Randevu Talebi

Laboratuvar kullanımı için randevu talebi oluşturmak istiyorsanız lütfen tıklayınız.

NNYÜ-Psikoloji 2019-2020 Oryantasyon Toplantısı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Bölümü Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi.

Laboratuvarda Devam Eden Çalışmalar

Güncel araştırmalarımıza ve bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Duyuru Metni 1: İyi günler.

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınav Programı

Bölüm sınav programımız için tıklayınız.

Ders İçerikleri

Psikoloji Bölümü Ders İçerikleri İçin Lütfen Tıklayınız.

Sosyal Biliş Laboratuvarı

Sosyal Biliş Laboratuvarında on bilgisayar üzerinden E-Prime 3.0 programı kullanılarak bellek, dikkat ve bilgi işleme süreçleriyle ilgili araştırmalar yürütülmektedir.

Akademik Yayınlar

Bölümümüz Akademisyenlerinden Güncel Yayınlar: Düzenli Öztürk, S., Hünerli, D. & Kısacık, E. (2023). Çalışma Belleği. Kılıç, K. M. ve Soysal Acar, Ş. (Ed.

Komisyonlar ve Koordinatörlükler

Bölüm / Fakülte Adı Komisyon Adı Komisyon Üyeleri Görevi Fen Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Komisyonu ve Staj Komisyonu Prof. Dr.

Öz Değerlendirme Raporları

Paydaşlarımız

Kalite Politikamız

Vizyon

Vizyon Vizyonumuz, bir yandan disiplinlerarası bir bakış açısı ile yüksek kalitede bilimsel araştırma faaliyetleri sürdürmek, diğer yandan ise psikoloji alt alanlarına yönelik teorik ve uygulamalı olarak kapsamlı bir eğitim imkanı sunmaktır.

Gelişim Psikolojisi Laboratuvarı

Gelişim Psikolojisi laboratuvarımızda çocuk ve ergen katılımcılarımızdan veri toplanabilmesi için laboratuvar ortamı iyileştirilmiş, psikolojik test ve ölçekler temin edilmiştir.

Öğretim Amaçları ve Öğrenim Çıktıları

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Amaçları ​​Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Programı öğretim amaçları aşağıdaki şekilde sıralanmıştır. 1.

Yukari