Psikoloji Nedir?

Psikoloji, insanlardaki duygu, davranış ve bilişsel süreçleri bilimsel yöntemlerle inceleyen bir bilim dalıdır. Psikoloji lisans eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayarak bu alanda yetkinlik ve yeterlilik kazanan kişiler ise psikolog olarak tanımlanmaktadır.

Misyon - Vizyon

Eğitimin Amaçları ve Program Çıktıları

Eğitimin Amaçları NNY Psikoloji Bölümü uygulamacı bilim insanı yetiştirmeyi amaçlar.

Akademik Kadro

Prof. Dr. Kerim GÜNEY [kguney@nny.edu.tr] Rektör Dr. Öğr. Üyesi Şaban KARAYAĞIZ [skarayagiz@nny.edu.tr] Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Timuçin AKTAN [taktan@nny.edu.tr] Öğretim Üyesi Dr. Öğr.

Programın Amacı ve Çıktıları

Programın Eğitim Amacı Psikoloji bölümünün amaçları doğrudan psikoloji biliminin amaçlarını uygulayabilecek psikologlar yetiştirmektir.

Burslar ve Kontenjanlar

Ders Programı

Psikoloji Bölümü 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Programı için tıklayınız.

Sınav Takvimi

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınav Takvimi İçin Lütfen Tıklayınız.

Alan Yaz Çalışması

1. Alan Yaz Calismasi Bolume Basvuru Dilekcesi          2. Alan Yaz Calismasi Basvuru Formu          3.

Bölümümüz 2018 - 2019 mezunlarını verdi!

Bölümümüz 2018 - 2019 eğitim öğretim dönemi son sınıf öğrencileri mezun oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder, mutluluk ve başarı dolu bir meslek hayatı dileriz.

2020 - 2021 Eğitim - Öğretim Yılı Akademik Takvimi için tıklayınız.

Gözlem - Görüşme Laboratuvarı

Psikoloji Bölümü Gözlem - Görüşme ve Sosyal Biliş Laboratuvarları 2018 - 2019 akademik yılı bahar döneminden itibaren hizmete açılmıştır.

Randevu Talebi

Laboratuvar kullanımı için randevu talebi oluşturmak istiyorsanız lütfen tıklayınız.

NNYÜ-Psikoloji 2019-2020 Oryantasyon Toplantısı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Bölümü Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi.

Laboratuvarda Devam Eden Çalışmalar

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınav Programı

Bölüm sınav programımız için tıklayınız.

Ders Planı 2

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. SINIF 1. YARIYIL 2.

Ders İçerikleri

Psikoloji Bölümü Ders İçerikleri İçin Lütfen Tıklayınız.

Sosyal Biliş Laboratuvarı

Sosyal Biliş Laboratuvarında on bilgisayar üzerinden E-Prime 3.0 programı kullanılarak bellek, dikkat ve bilgi işleme süreçleriyle ilgili araştırmalar yürütülmektedir.

Akademik Yayınlar

Bölümümüz Akademisyenlerinden Güncel Yayınlar: Arik, E. & Arik, B. T. (2020). Yaratıcılık ve yaratıcı olma kavramlarının günlük dilde anlamları. Psikoloji Çalışmaları - Studies in Psychology. Advance online publication. https://doi.

Projeler

TÜBİTAK 2209-A kapsamında devam eden projeler: - Sigara Kullanım Durumunun Örtük Bellek Üzerindeki Etkisi Seda Demir, Melike Deliceo (Danışman: Dr. Öğr.

Yukari