Psikoloji Nedir?

Psikoloji, insanlardaki duygu, davranış ve bilişsel süreçleri bilimsel yöntemlerle inceleyen bir bilim dalıdır. Psikoloji lisans eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayarak bu alanda yetkinlik ve yeterlilik kazanan kişiler ise psikolog olarak tanımlanmaktadır.

Neden Psikoloji

Psikoloji biliminin doğuşu başta Aristo olmak üzere eski Yunan filozoflarının yaşamın doğasına dair bıraktıkları yazılara dayanmaktadır. Psikoloji, Yunanca psyche (ruh) ve logos (bilim) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir.

Programın Amaçları

NNY Psikoloji Bölümü uygulamacı bilim insanı yetiştirmeyi amaçlar.

Çalışma Alanları

Psikoloji mezunları Sağlık Bakanlığından Milli Savunma Bakanlığına kadar pek çok devlet kurumuna psikolog olarak atanabilmektedir.

Akademik Kadro

Prof. Dr. Kerim GÜNEY [kguney@nny.edu.tr] Rektör Dr. Öğr. Üyesi Şaban KARAYAĞIZ [skarayagiz@nny.edu.tr] Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Timuçin AKTAN [taktan@nny.edu.tr] Öğretim Üyesi Dr. Öğr.

Programın Amaçları

Psikoloji bölümünün amaçları doğrudan psikoloji biliminin amaçlarını uygulayabilecek psikologlar yetiştirmektir. Mezunlar 4 sene sürecek olan lisans programı sonunda verilecek olan psikolog ünvanının gerektirdiği niteliklere sahip olacaktır.

Burslar ve Kontenjanlar

Ders Programı

Psikoloji Bölümü 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ders Programı için tıklayınız.

Sınav Takvimi

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınav Takvimi İçin Lütfen Tıklayınız.

Alan Yaz Çalışması

1. Alan Yaz Calismasi Bolume Basvuru Dilekcesi          2. Alan Yaz Calismasi Basvuru Formu          3.

Bölümümüz 2018 - 2019 mezunlarını verdi!

Bölümümüz 2018 - 2019 eğitim öğretim dönemi son sınıf öğrencileri mezun oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder, mutluluk ve başarı dolu bir meslek hayatı dileriz.

Gözlem - Görüşme ve Sosyal Biliş Laboratuvarları

Psikoloji Bölümü Gözlem - Görüşme ve Sosyal Biliş Laboratuvarları 2018 - 2019 akademik yılı bahar döneminden itibaren hizmete açılmıştır.

Randevu Talebi

Laboratuvar kullanımı için randevu talebi oluşturmak istiyorsanız lütfen tıklayınız.

NNYÜ-Psikoloji 2019-2020 Oryantasyon Toplantısı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Psikoloji Bölümü Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi.

Laboratuvarda Devam Eden Çalışmalar

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınav Programı

Bölüm sınav programımız için tıklayınız.

Ders Planı 2

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. SINIF 1. YARIYIL 2.

Ders İçerikleri

Psikoloji Bölümü Ders İçerikleri İçin Lütfen Tıklayınız.

Yukarı